Bu Blogda Ara

Bodrum Havva Ana Kahvaltısı Rezervasyonsuz Gidilmez

havva ananın kahvaltı evi
Bodrumda yaşadığım süre boyunca beğendiğim yerleri tanıtıyorum özellikle yemek anlamında daha önce KOMODOR MEZE evini tanıtmıştım şimdide Havva Ana'nın yerini tanıtayım diye düşündüm

Çok merak ederek gittik pek çok yer de övgüsünü duyduk, biz rezervasyon yapılacağını bilmiyorduk neyse ki şanslıymışız :) bir yerlere sıkıştık... Pek çok yerde fazlasıyla övülmüş Havva Ana çok sade ortada bir insan ege şivesiyle şirin ve hiçte burnu havada değil hatta bu kadar bahsedilmesine bile aldırmıyor desem yeridir.. tek derdi var adam akıllı hizmet verebilmek o yüzden butik bir köy kahvaltısı salonu da diyebiliriz.. Küçük ölçekli hizmet her zaman daha kalitelidir o nedenle asla büyütmeyi düşünmüyor
  Bodrumda yerel halkın açtığı böyle öne çıkan yerler vardır internet'te aradım oda ne köşe yazarları , e-gazeteler meğer bizim Havva ana ne'de meşhurmuş :) bu tanıtım için geç kaldım aslında uzun zaman oldu gideli ama yeni fırsat buluyorum.
  Öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidemezsiniz rezervasyon şart kış aylarında Pazar günleri hizmet veriyorlar yaz aylarında her gün eğer olur da Bodruma yolunuz düşerse rezervasyonsuz gitmeyin yer bulmak zor ... özellikle doğayla baş başa şık olmayan ama şirin bu yerde köy kahvaltısı ediyor olmak pek bir harika özellikle Havva ana'nın kabaklı böreği'ne değer doğrusu.. tarifini istedim vermedi :))
buranın en güzel özelliği pek çok şeyin sabahın erken saatlerinde hazırlanması mesela tereyağı, kabak çiçeği dolması yada böreklerin hamurları hazırlanıyor saati hep aynı olduğundan böreğin pişmesini bekliyorsunuz ekmeğinizi gidip kendiniz kızartıyorsunuz.. çayınızı kendiniz dolduruyorsunuz... eğer sizi tanımıyorlarsa pek özen göstermiyorlar ama sonrasında sıcaklar muhabbet sohbet tanışıyorsunuz :) Sevim hanımı en çok cezbeden  tavuklar oldu , bayıldı onlara.. bir yandan salatasını kemirirken bir yandan da tavuklarla coştu durdu :) mesela ilk defa orada salata'ya bir ısırık atıp salatalık yeme alışkanlığı kazanda biz buna çok sevindik bildiğiniz üzere pek sebze yemez çocuklar bu yaşta :)) bir daha ki gidişimizde domates yer inşallah..
Bu arada gösterişli bir mekan görmek için gidiyorsanız boşuna gitmeyin gösteriş değil ama sıcacık bir mekana gitmek isterseniz farz edin ki Ninenizin evinde kahvaltı etmeye gidiyorsunuz.. özel kahvaltı takımları şık çay bardakları yok ama lezzet taşan reçeller, çıtır çıtır mis gibi börekler var.. Anında hizmet beklemeyin güzel şeyler beklenmeye değerdir , en çokta şu özelliğin, sevdim kim daha erken gelir ise servis sırası önceliğini onlara veriyorlar bunu da konuşarak zaten size bildiriyorlar :)

Bodrum Havva Ana Kahvaltısı
Burayı bulmak biraz zor Torba yolundan yalıkavak yoluna giden yoldan Gökçebel köyüne dönüyorsunuz Gökçebel köyünde tabela ara ki bulasın neyse ki çocuklara sorduk bisikletlerine atlayıp tarif için önde onlar arkada biz ... neyse ki tepeyi çıka çıka bulduk ... buradaki çocuklar seve seve rehberlik yapıyorlar bu konuda siz daha sormadan Havva anayı mı arıyorsunuz diyorlar demek ki pek çok insan gelip soruyor tecrübeyle sabitleştirmiş bu çocuklar.. Bu arada saat 10:00 da başlıyor kahvaltı erken gittiyseniz beklemeniz gerekiyor
Havva ana için rezervasyon tel ; 0 252 386 3306 

Havva Ana Yol Tarifi ;

Torba yolundan yalı kavağa giderken gün doğanı geçtikten sonra cömert çiçekçilik tabelasından yukarıya doğru dönüp gökçebel köyüne gidiyorsunuz çağdaş yaşam odasını geçip yukarıya çıkıyorsunuz sonrasını birine sorun anlatmak mümkün değil :)

Bodrum Havva Ananın Yeri 

Yorumlar

  1. Harika çok sevdim. bende geliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Buyur gel ablam şöyle doğayla iç içe kahvaltı neyi olurdu :)

    YanıtlaSil
  3. Thank you so much for the follow.^^
    Follow you back on gfc. Do you also follow me on bloglovin?
    Let me know follow you then back again.;-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.