Bu Blogda Ara

Kalıcı Kilo Vermek İcin Ne Yapmali

Kalıcı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalı ?
Sağlıklı kilo vermek

Hepimiz hem çok güzel hemde sağlıklı hissedebileceğimiz bir kiloda kalmak isteriz , ama bunun için tam olarak ne yapacağımızı bilemeyiz veya yeme duygumuza engel olamayız , ama gerçek şudur ki beslenme biçimimizin dönemsel olduğu kanısına kapılırız ve yaptığımız beslenme biçimine diyet deriz , oysa ki istediğimiz kiloyu verdikten sonra her şeyden yiyerek de kilomuzu koruyabiliriz , bu nokta da altın kural her yiyecekten yeteri kadar beslenme ve vücudumuzun ihtiyacı kadar kalori almasını sağlayarak dengeli beslenmedir.

Beslenme Nasıl Planlanır ?
Eğer hayatımız boyunca sabit ve ideal kiloda kalmak için beslenmemizi planlamalıyız , beslenirken yiyeceklerimizi dengelemeli ve haftalık yeme programımızı önceden hazırlamalıyız, Unutmamalıyız ki yeterli kalori sağlamayan bir diyet metabolizmayı yavaşlatır ve sağlık problemlerini beraberinde getirir , öğün zamanlarını kalori miktarlarını ve o hafta neler pişireceğimizi kaç kere balık ve tavuk yiyeceğimizi dolaptaki sebze ve meyveleri hangi sıraya göre tüketeceğimizi önceden planlamalıyız. Porsiyonlarınızı arttırdığınız da kilo alırsınız , ama kendinizi kıtlık bilincine sokmamalısınız. diyetinizde yasaklar olmamalı yalnızca az tüketilmesi gereken besinler vardır. Dengeli sağlıklı ve bilinçli beslenme ile kilo kontrolü, hareketli , aktif bir yaşam ve düzenli egzersiz yapılması ,stres yönetimi ve olumlu olan düşünce biçimi ile birlikte sağlanır.
Diyet

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Nelere Dikkat Edilmeli ?
Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için şok diyetlerden , tek besine dayalı ve çok az kalorili diyetlerden uzak durun. Protein ağırlıklı diyetlerin uzun vadede sağlık üzerinde olumsuz etkileri var bunları unutmamalı.

Diyet yapmanın kuralları var. Başlarken hedefin belirlenmesi çok önemli uygulamaya geçildiğinde kararlı , sabırlı ve disiplinli olmak gerekiyor.Her şeyden önce diyetinizi yapılan bir fedakarlık olarak asla görmeyin ve kendinizi gereksiz yere sıkıntıya sokmayın baskı altına almayın , önceliği sevdiğiniz yiyeceklere vererek motivasyonunuzu arttırabilir ayrıca diyet listenize çeşitlilik ve esnekli içermeli her besin grubuna yer vermeli ayrıca pratik ve kolay hazırlanabilen yemekler tercih ederek zevkli hale getirebilirsiniz. Aşırı kısıtlamadan uzak durun hep aynı şeyleri tüketmek sizi bıktırır, her sevdiğiniz yiyecekten uygun porsiyonlar tüketerek hem kendinizi daha mutlu hisseder hemde dilediğiniz kiloda kalabilirsiniz.

Çok az kalorili diyetler ise günlük aktivitelerinizi yerine getirirken  sizi zorlamaya başlar, kendinizi güçsüz neşesiz ve isteksiz hissedersiniz ayrıca sürekli diyet yaptığınızı tekrarlarsanız açlık duymadığınız halde sürekli yeme ihtiyacında olursunuz. ayrıca her gün tartının üzerine çıkarak kilo verdim mi telaşına kapılmamalısınız.

Diliyorum en kısa sürede sağlıklı kilo vererek , dilediğiniz süre boyunca verdiğiniz kiloyu koruyabilirsiniz.

diyetle gelen mutluluk

Not ; Beslenme Uzmanı Banu Kazanç Elele dergisi diyet kitabından esinlenilmiştir.

Kalıcı Ve sağlıklı Kilo Vermek 

Yorumlar

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.