Bu Blogda Ara

Jumbo Tereyagli Karides Guvec

Karides Güveç Nasıl Yapılır?
Jumbo Karides Tarifi
Güveçte Karides Nasıl Yapılır ?
tereyagli-karides-guvec
Jumbo Karides Güveç Tarifi
Merhaba ;
Bu tarifimi geçen hafta yapmıştım ama yeni girebiliyorum , özellikle kışın daha çok rağbet ettiğimiz karides açılışını bu senede gerçekleştirmiş olduk , Bodrum da şu anda jumbo karidesin kilosu 40-50 tl arası değişiyor , bu arada çimçim de 20-25 tl arası, hem jumbo hemde çimçim karides eşim ve benim için yarım kilo fazlasıyla tatminkar oluyor.

Jumbo karidesi kabuklu yapabileceğiniz gibi , kabuksuz da yapabilirsiniz , şahsen ben satın alırken soyulmuş tercih ettim, yemek yaparken her aşamanın tadını çıkarmayı yiyeceğim ürünlerin hazırlık aşamalarını çok severim , ama özellikle deniz ürünlerini temizleme konusunda çok başarılı olduğumu söyleyemem o nedenle genele de alırken temizletmeyi tercih ederim. O nedenle nasıl temizleniyor konusunda bilgi veremeyeceğim.

Hatırlarsanız daha önce verdiğim karides tariflerin hepsi çimçim karides üzerineydi , birde jumbo deneyelim dedik; ne yalan söyleyeyim buda süper oldu, aslında genel kanı için karides büyüdükçe tadı azalır derler ama şahsen ben daha önceki kabuklu olarak tadım deneyimlerim ve bu sefer kendi elcağızım ile yaptığım bu tarifle bu görüşe katılamayacağım, inanın çok hoş bir damak tadı ve hoş aromasıyla nefis bir ara sıcak olarak sofları süslüyor , ayrıca bence çok daha fazla insan denemeli ki karidesin hakkını verelim, belki anne babalarınız belki siz çok deneyim sahibi olmamışlardır karides üzerine; görüntüsü çok şirin olmasa da tadı çok hoş besleyiciliği ise oldukça tatminkar özellikle omega 3 yağ asidi bakımından çok zengin bir yapıya sahip , hemde düşük bir kaloriye sahip olup selenyum bakımından da çokça zengin , ve en çok sevdiğim özelliklerinden biriyse güzel bir D vitamini ve b12 vitamini kaynağı olup , bol omega 3 içerdiği için beyin fonksiyonlarının da güçlenmesini sağlıyor, En süper özelliğini belirtmeden geçmek istemiyorum, diş eti rahatsızlıkları için anti-eflamatuvar etkisini de belirterek tarifime geçiyorum , özellikle yaşlı ve çocukların bol bol tüketmesini diliyorum , ayrıca bulabiliyorsanız her zaman donmuş değilde taze olarak temin edebiliyorsanız kaçırmayın derim.
Bu arada diğer karidesli tariflerim;
Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin Tıklayın 
Cunda Usulü Karides Güveç Tarifi İçin Tıklayın
Tereyağlı Çimçim Karides Güveç Tarifi İçin Tıklayın

Jumbo Karides Güveç İçin Gerekli Malzemeler ;

  • Yarım kilo soyulmuş taze jumbo karides
  • 3,5 yemek kaşığı tere yağı
  • 6-7 diş sarımsak
  • kırmızı pul biber ,tuz, dilerseniz kuru nane
lezzetli-karides-guvec

Jumbo Karides Güveç Nasıl Yapılır ?
Karides Güveç Tarifi
  • Fırını önceden ısıtıp boş güveci ısınması için fırına koyun,
  • Soyulmuş karidesleri bol suda yıkayalım , suyu süzülsün diye süzgece alıp bir kenara koyalım,
  • Sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin , yapışma yüzeyli tavayı ateşe alıp ısıtalım iyice ısınınca tereyağı koyup eritelim kızınca sarımsakları ekleyip kısa bir süre soteleyin
  • Tavaya karidesleri ekleyin , karides çok çabuk pişer bu nedenle kavurmak için 10 - 15 dakika kafidir aslında süreden çok karidesin şeffaf rengini bırakıp beyazlamasından karidesin piştiğini anlayabilirsiniz. 
  • Karidesler pişince ateşten almadan 1 dakika kadar önce pul biberi ekleyin , dilerseniz bu aşamada nane ve tuz ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız fırından güveci elinizi yakmadan dikkatlice alıp karidesleri tereyağı ile beraber güvece koyalım , tereyağı gözünüze az geldiyse bu aşamada yeteri kadar güvecin içine eritmeden ekleyebilirsiniz, 
  • 15 dakika kadar fırında pişirip sıcak olarak servis edelim, dilerseniz yanına bol sarımsaklı , limonlu zeytinyağlı roka salatasıyla servis edebilirsiniz 
Afiyet olsun, 
karide-tarifi

Fırında Karides Güveç
Jumbo Karides Tarifi
Jumbo Karides Nasıl Pişirilir
Karides Tarifi

Yorumlar

  1. elıne sağlık hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler mutlu bayramlar selma hanim, sevgiler

      Sil
  2. Merhabalar Sevim hanım, sarımsakları önceden tavaya koyduğumuzda yanmıyorlar mı ? ben tavaya sarımsakları genelde en son koyuyorum çünkü kuruyorlar ve yanıyorlar, tarif için çok teşekkürler bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. 15 dakika kavurduk,15 dakika da fırına verdik.30 dakika çok değil mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.