Bu Blogda Ara

Coco Star Tarifi

Coco Star Çikolata
Coco Star Çikolata Nasıl Yapılır
      Bugün sizlerle paylaşacağım tarifin her yapılışındaki doyumsuz keyfi damaktaki enfes tadın nasıl yapıldığını sizlere aktararak mutluluk dünyanıza yeni bir renk katmaya çalışacağım. 
    Evde yapılması kolay mistik bir pasta sunumu kolay tarifi iştah kabartıcı : ). Coco star,  marketlerde satılanlardan hiçbir farkı olmadığı söyleyebilirim. Bilinmeyen farklı tarifleri öğrenmek evime gelen dostlarıma değişik ikramlar yapmak en büyük zevkim. Sizinle paylaşacağım bu tarifi arkadaşımdan almıştım, çikolata delisi olduğum için hiç vakit kaybetmeden denemeye karar verdim. İyi ki de böyle bir tarif deneyerek yeni bir tarifle dostlarımın kalbini fetih etmeyi başardım. Artık bizim evde vazgeçilmeyen tatlı oldu. Bu tatlının yol hikayesi aslında şöyle başladı. İlk denememdi eşimin ailesi ve teyzeleri vardı mutfağa küçük bir kaçış yaparak çok kısa süre olan 30 dk gibi zaman diliminde hazırlamıştım. 
    Mutfak'tan sızan güzel kokular salonda ki aile dostlarımızın sabrını bile zorlamış, bu arada meraklı aile üyeleri değişik bahaneler için mutfağa gelerek hayran sayımı bayağı artırmıştı aslında. Hazırlamış  olduğunuz  pastalara bir tutam da sevgi koymak işin en gizemli sırrı olsa gerek. Ve bende sevgi dolu pastalarımı dostlarıma sunarken onları mutlu etmenin heyecanını yaşamıştım. Lafı uzatmadan teyzem tarifi sordu altta sizinle paylaşğım gibi anlattım, bu arada kayın validem torununu her zaman olduğu gibi seviyor yine sohbetlerden uzak kalmıştı. Anlatılanları duymamış olduğu için bu markette satılan çikolata değil mi diye sordu, ben de evet ama ben yaptım dedim, bak hazır almış beni kandırıyor diyerek hepimizi güldürmüştü.
   Değerli dostlar mutfak ta başlayan ve kalbe kadar uzanan anılar bitmez ama sizlerin de çok vaktini almak istemiyorum ve hemen tarife geçiyorum. Bu çikolata sonrası sizlerin de aile içinde ve çevreniz de dostlarınıza anlatacak güzel anılarınız olması dileğiyle.

    Coco stara şekil vermek ayrı zevkli bir meşgaledir. Şekilden şekle çevirdim desem yeridir, hatta şuan size yazarken bile aklıma yine bir fikir geldi. Bu toplara yuvarlak, dikdörtgen, hatta kare şekiller verebilirsiniz. Benim şuan aklıma gelen ise silikon buz kalıplarına ya da çikolata kalıplarına koymak süper renk renk çikolatalarla kakaoyla pirinç patlaklarıyla sade bile sunum yapabilirsiniz Unutmamanız gereken püf nokta ise servis yapmadan önce dolaptan çıkartınız.

Coco Star Malzemeleri ;

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tere yağ (oda sıcaklığında erimiş)
  • 3 paket çikolata (sütlü, bitter, fildişi, frambuazlı arzuya  göre )
Coco Star Tarifi
Coco Star Nasıl Yapılır
  • Hindistan cevizi, pudra şekeri, krema ve tereyağı bir kapta özdeşle-şene kadar elle yoğurun.
  • Çikolatayı benmari* usulü sürekli karıştırarak akışkan bir kıvam haline gelmesini sağlayın.
  • Hazırladığınız malzemeden fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp buzlukta 15 dk bekletin.
  • Sertleşen yuvarlak şekilleri benmari usulü eritilen çikolataya batırıp tekrar sertleşmesi için 15 dk buzlukta bekletin.
  • Çikolatanın erimemesi için sürekli buzdolabında saklayın. Servis yapmadan kısa zaman önce çıkartın.
** Benmari ; Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdaların eritilmesinde veya pişirilmesinde kullanılan yöntemdir.
Gıdanın bulunduğu kap ocak üzerinde veya fırında sıcak dolu bir başka kabın üzerine oturtularak pişirilmesi veya eritilmesi yöntemidir.

Coco star Kurabiye tarifi için tıklayın 


Afiyet olsun.

Sevgilerimle,
Asiye Tezcan AKTAŞ

Sevimin Aşkanası

Coco Star Tarifi
Coco Star Nasıl Yapılır



Yorumlar

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.