Bu Blogda Ara

Şebnem Özinal İle Röportaj Ve Kolay Krep Tarifi

Şebnem Özinal İle Röportaj
Şebnem Özinal Krep Tarifi 
Kolay Krep Tarifi 
Sebnem Özinal İle Röportaj
Merhaba; 

Bu benim İlk röportaj deneyimim ... biraz zorlandım açıkçası ama, sonuç olarak tamamlamış oldum,
  Şebnem ÖZİNAL benim Bodrum'da komşum kendisini çok severim, hem çok yardım sever hemde çok ilgili olduğundan en sevdiğim komşum :) , bende kendisinden rica ettim röportaj yapabilir miyiz diye sağ olsun beni kırmadı. 
  Şebnem ÖZİNAL şu günlerde çok yoğun ama bu dar zamanda benimle röportaj yapıp bana vakit ayırdığı için minnettarım ve sonsuz teşekkür ediyorum...

Krep Tarifi

Soruları sorarken genel anlamda düşünmeye çalıştım, umarım başarılı bulursunuz, dilerim okuyup keyif alırsınız.. 
GELELİM ÖZEL SÜRPRİZ ÇEKİLİŞE Şebnem ÖZİNAL yeni bebek sahibi olacak aileler için bir jest yapmak istedi .. Bebekleri olduğunda , bu özel anları fotoğraflayıp bu fotoğrafları yüksek çözünürlü olarak elimize ulaştırmaları halinde Doğum Foto Kitap albümü talihli için düzenlenecektir.
Ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz
  • Bunun için yapmanız gereken çok basit, bu postu aşağıda yer alan sosyal medya butonlarıyla paylaşıp, duyurmak 
  • Şebnem Özinal'ın Doğum Foto Kitap internet sitesi için açılan facebook sayfası , Sevimin Aşkanasını facebook sayfasını  buraya tıklayarak (Like) beğenerek takip etmek, 
  • Sol tarafta bulunan, SEVİMİN AŞKANASINI İZLEMEYE al bölümünden İZLE diyerek Twitter kayıtlı adreslerinden veya yahoo, gmail, google hesaplarını ve şifrelerini girerek  bloğumu izlemeye alabilirseniz de çok mutlu olurum, 
  • Blog sahibi olan arkadaşlarım ise bana yardımcı olup bu postun duyurulması için blogların da bana yer açıp destek olurlarsa çok memnun olurum, ama bu bir zorunluluk değil isterlerse bunu yaparlarsa artı 1 çekilş hakkıda benden onlara :) 
  • Çekiliş gerekli şartları yerine getirenler arasında Random org aracılığıyla 05.12 tarihinde yapılacak, 1 asıl 1 yedek belirlenecektir ve sevimin aşkanası bloğunda ayrıca facebook ve twitterda bildirilecektir. 07.12.2012 tarihine kadar bana bernayildiz7@hotmail.com adresinden ulaşması gerekmektedir.
  • Ulaşmaması halinde belirlenen yedek hakkı devreye girecektir.
  • Aşağıya yorum bırakıp paylaştıkları ve duyurdukları linkleri bildirmeleri gerekmektedir.
Gelelim İşin en önemli noktasına işte ilk röportajım.

  • Anne olmak hayatınızı nasıl değiştirdi, Anne olarak keşke şunu da yapabilsem dediğiniz anlarınız oluyor mu?
  • Şebnem ÖzinalAnne olmak hayatımı kökten değiştirdi diyebilirim. Benim  için bir dönem bitti, yepyeni bir dönem başladı . Ama bu tabii ki çok olumlu bir değişim oldu. Artık her şeye daha pozitif yönünden bakabiliyorum . Anne olduktan sonra bir tek daha fazla uyku uyumayı özledim o kadar, onun dışında ah keşke sunu da yazabilseydim dediğim hiç bir şey olmadı
  • Bu güne kadar sizi iş hayatınızda hep aktif gördük , bu günlerde hangi işler ile meşgulsünüz; 
  • Şebnem ÖzinalEvet 15 yıl aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım tiyatro, tv projelerinde . Ayşe'nin doğumuyla çalışmalarıma ara verdim 1,5 yıl kadar . Daha sonra kanalturk tv de Sebnem Özinal  ile bebeğim adlı  anne bebek programını yaptım . Şu sıralar da eurostar tv de Hayatın Renkleri adlı bir kadın programı yapıyorum , hafta içi her gün canlı yayınlanıyor . Ayrıca  4 yıl sonra bu yıl yeni bir tiyatro oyunum başladı Tatlı Kacik . Harika bir komedi ilgilenen tüm tiyatro sevenleri bekliyoruz , Bir de tabii ki DogumFotoKitap. Com'u hayata geçirdim . Buda çok önem verdiğim bir proje. Yıllardır ilgi duyduğum ve profesyonel anlamda yaptığım fotoğrafçılığımı uyguladığım  bir proje.
  • http://dogumfotokitap.com/ nasıl ortaya çıktı ?
  • Şebnem ÖzinalDoğum Fotokitap başlangıç öyküsü de Ayşe'nin doğumuna denk gelir . Ben yaklaşık 17 yıldır fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Ayşe doğduğun da doğum anlarının fotoğraflayıp kaliteli bir şekilde saklanmasının ne kadar önemli olduğunu anladım. Bence bir ailenin çocuğuna bırakabileceği en önemli miraslar dan biri de doğduğu andaki fotoğrafları. Buradan yola çıkarak Doğum Foto Kitabı hayata geçirdim.
  • http://dogumfotokitap.com/ çalışmaları nelerdir, bebek bekleyen aileler için avantajlarını Bahsedebilir misiniz ?
  • Şebnem ÖzinalDoğum Foto Kitap çalışmaları söyle. 10 Kişilik bir ekip halinde çalışıyoruz. Ekipte fotoğrafçılarımız, grafik tasarımcılarımızı , proje yaratıcı ekibimiz var. Aileler bizlere başvurduğunda, doğumun gerçekleşeceği sabah ya da  hangi saat dilimindeyse , hastanede hazır bulunuyoruz. İste o andan itibaren annenin , babanın , bebeğin ve tüm ailenin her halini fotoğraflıyoruz  Doğum ani , bebeğin ilk ölçümleri, bebeğin aile ile ilk tanışması, ilk emzirme . İlk banyo bunun gibi tüm detaylar fotoğraflanıyor , daha sonra yaratıcı ekibimiz ve grafik tasarımcılarımız bu fotoğrafları bir belgesel niteliğinde tasarlıyorlar ve fotokitap haline getirilerek aileye teslim ediyoruz. Fotokitap olarak vermemizin sebebi ,saklama rahatlığı . Geliştirdiğimiz son teknoloji  sayesinde fotoğrafların renklerinde solma , sayfalarda kopma gibi bir şey söz konusu olmuyor. Aileler için avantajı ise doğumun olacağı gün tüm aile fertleri inanılmaz telaşı ve heyecanlı oldukları için, önemli detaylar atlanabiliyor. Bizler onların yaşadıkları o inanılmaz coşkuyu fotoğraflarda sabitliyoruz....
  • Bir Anne olarak Yaptığınız bu işler de sizi zorlayan, bir durum var mı ?  Çalışma hayatı bir Anne olarak sizi zorluyor mu ?
  • Şebnem ÖzinalAnne olarak tabii ki zaman konusunda zorlanıyorum. Ama esim çok yardımcı sağ olsun, Paslaşıyoruz bir şekilde . Ayşe'nin okula başlaması biraz rahatlatın beni yarım gün olsa da, fakat yayın da olamadığım zamanlar aklım hep evde kalıyor tabii ki . Bir de çok uzun süre Ayşe den uzak kaldığımda vicdan azabı çekiyorum . Ama bebekliğinde hep yanındaydım kızımın. Çalışmaya alışan bir insansanız , tekrar çalışmak iyi geliyor tabii ki , bu arada sadece çocuğun değil annenin de mutluluğu çok önemli . Anne mutlu , çocuk mutlu.......
  • Yeni anne olacak adaylara ve anne olmayı düşünenlere tavsiyeleriniz nelerdir ?
  • Şebnem ÖzinalTavsiye değil ama tecrübelerim ise yararsa ne ala. Aslın da bir hamilelik planlı olmalı bence ,eğer şartlar elveriyorsa  gebeliği hazırlıklı karşılamak harika olur. Onun dışında su donem de gerek gebeler , gerekse anneler çok şanslı .Teknoloji çok geliştiği için ,birçok bilgiye çabucak ulaşabiliyoruz. Bir de sunu söyleyebilirim, etraftan çok etkilenmesinler. Bir anne bebeği için en iyisini kendi bilir ve en doğrusunu kendi hisseder . O yüzden bebeklerini, içlerindeki sese ve hislere güvenerek büyütmeleri en iyisi bence... Bir de tabii ki olmazsa olmaz en az 6 ay anne sütüyle beslemelerini öneririm bebeklerini.
  • Ayşe'nin beslenme alışkanlıkları nelerdir ? 
  • Şebnem ÖzinalAyşe'nin beslenme alışkanlıkları harika . Gerçekten bebekliğinden itibaren Hiç dert çektirmedi bana. Zaten 15 ay emzirdim Ayşeyi, daha sonra katı gıdalara geçerken hiç püre vermedim direkt taneli olarak verdim yemeklerini. Şimdi ise Hiç ayırt etmeden yiyor her şeyi maşallah. Tabii ki sebzeleri yerken çok istekli olduğunu söyleyemem , ama onun da bakıyoruz bir çaresine , sevdiklerinin içine falan karıştırarak. çocuğa neyi verirseniz gerçekten öyle alışıyor. Ben 1 yasından beri evde bizim için ne pişi yorsa ondan yediriyorum, özel yemek pişirmedim .Ama su aralar sebze olarak çocuklara brokoli, karnabahar , mantar yedirmelerini tavsiye edebilirim annelere.
  • Bize Ayşe için yaptığınız bir tarif verir misiniz?
  • Şebnem ÖzinalAyşe okula 20 aylıkken başladığı için , kahvaltıları hep aceleye geliyor. Ben de çözümü krep yedirmelerini buldum , doktoru da tavsiye etti içinde her şey var. Onun tarifini verebilirim.

Krep Tarifi;
  • Yarım litre süte , 3 yumurtayı , yarım çay bardağı sıvı yağı ( ben zeytinyağı kullanıyorum), ve mercimek çorbası kıvamına gelinceye kadar unu ekleyin sıkıca 3-4 dk. Karıştırıyoruz. Dilerseniz toz seker de koyabilirsiniz , tatlı severse çocuğunuz . Daha sonra bir Teflon tavayı azıcık sıvı yağ ile yağladıktan sonra kepçeye karışımdan bir miktar tavanın ortasına koyup daha sonra kenarlarına yayarak ince krepler yapıyoruz. Dilerseniz içine beyaz peynir koyabilirsiniz . O zaman biraz daha küçük yapın krepleri dağılmasın. Ben bazen aksamda yapıyorum sabah bira Teflonda ısıttım mı tamamdır.
  • Evinizde uyguladığınız püf noktalarını bizlerle paylaşır mısınız ?
  • Şebnem ÖzinalEvimde Ayşe için pratik olmak adına uyguladığım birkaç şey var. Bunlar genelde beslenme üzerine. Mutlaka yazdan tüm sebzeleri saklarım bir şekilde kışın taze yemek için. Tavuk ve et suları mutlaka her yemek için buzlukta buz kalıplarında hazır bekler ayrıca gerektiğinde hemen pişirebilmek için Nohut , kuru fasulyeyi de haşlayarak dondurucu da saklarım, Buzlukta mutlaka ıspanak ve pırasalı börekler bulunur, kıymalı, patatesli sigara böreklerimiz durur. Birde kurtarıcı olarak bol etli ev mantısı buzluk tadır. Bunlar sayesinde zamandan tasarruf edebiliyorum....
Dilerim keyif ile okumuşsunuzdur..

Sevgiler.. 

Röportaj ; Sevimin Aşkanası http://www.seviminaskanasi.com/

Yorumlar

  1. sevim hn acaip super bır ıs olmus... Krep bızım en severek yedıgımız seylerden bırı.Peynır yemeyen kızım ıcın benım kurtulusum acıkcası...

    Diğer şartlarıda hemen yerıne getırıp 2.yorumda paylaşacağım.. :)

    **kitap çekilişime katılmıs mıydınız? :)

    YanıtlaSil
  2. face:mügecaliskanözcakir
    2 hesapda beğenildi..
    tweetledim : obir_anne
    izlemedeyim zaten :)
    buda blog paylaşımım
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2012/06/yaz-kampanyalar.html

    bol sans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  3. Harika bir iş , bence bumeangda kesinlikle en çalışkan sizin blog olmalı Bernacım, çok yönlüsünüz bayılıyorum, tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Dilek hanımcım :) sizin bana vermiş olduğunuz destekler öyle önemli ki ben,m için iyi ki varsınız.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Yakında doğacak bebeğimin şansına katılayım. İzleyicinim ve facebooktaki tüm şartlar tamam: https://www.facebook.com/sihirli.mavi

    Sevgiler...
    worldsameworld@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. ceyda çakmak
    muhlisceyda@hotmail.com
    çok güzel bi çekiliş yakında doğum yapıcam çok güzel bi doğum hediyesi olacak inşaAllah benim olursa =)
    şartlar da tamam =)

    http://ceylis.blogspot.com/2012/12/cok-hos-bi-cekilisssss.html
    http://www.seviminaskanasi.com/2012/11/sebnem-ozinal-ile-roportaj-ve-kolay.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HosgeldinMelegim+%28HOSGELD%C4%B0N+MELEG%C4%B0M%29

    YanıtlaSil
  7. haber bekliyorsdum sizlere süprizim olacak :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.