Bu Blogda Ara

BİR ÇAY HİKAYESİ

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün sizlere biraz kendimden, biraz çocukluğumdan aslında bunlarla ilgili olarak da biraz da çay tutkumdan bahsedeceğim.
Birçoğunuzun bildiği gibi ben Karadeniz’liyim. Üstelik 4 sene de Rize’de yaşadım ve çocukluğumun en sevdiğim, en çok oynadığım, en unutmadığım yılları orada geçti. Karadeniz deyince aklınıza ilk ne gelir? Evet çay:)

Her hafta sonu okuldan çıkar çıkmaz köye akrabaların yanına gider, sabahtan akşama kadar, öbek öbek çaylıkların aralarından koşarak oynardık. Hele çay toplama zamanı geldiğinde, “Allah’ım” derdim, “ne kadar büyük bu makaslar, bu sepetleri sırtında taşımak ne kadar zor. Hemencecik   içtiğimiz bu çayı toplamak ne kadar yorucu” :) Hele de topladıktan sonra yokuş yukarı onları taşımak. Sonra da fabrika da nasıl işlendiği görüp, akşama yemekten sonra sobanın üzerinde demleyip içmek…
Bunların hepsine bire bir tanıklık etmiş ve de çay sever bir Karadenizli ailenin kızı olarak, çay içmek bizim için çok önemli ama her çayı değil.
İstanbul’a gelip iyice yerleştikten sonra, her ne kadar yaşadığınız şehre alışmaya çalışsanız da, insan yine de bazı alışkanlıklarını değiştirmek istemiyor. Kalabalık aile sofraları ve keyifle içilen çaylar gibi:) Bu sebeple de, ben de sıklıkla farklı farklı çay markaları denedim. Hepsinde biraz çocukluğumu bulmak, biraz yorgunluğumu atmak istedim.
Ailemden gelen bir alışkanlıkla, benim için çayın rengi, iyi demlenmiş olması, demini hemen kaybetmemesi ve de uzun süre içilebilir olması çok önemli.
Hatta şu anda, size bu yazıyı yazmam konusunda bana ilham veren de içtiğim çay. Markası Ofçay Hazine. Sloganlarını kesinlikle sonuna kadar hak eden bir marka. Onlar çay, bu Ofçay:)
Özellikle köşeli formdaki büyük boy demlik poşeti ile, Karadeniz’in yüksek yamaçlarından toplanan gerçek dökme çay içebiliyorsunuz. Çayın rengi, demi, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi. Üstelik de, bir köşeli poşetten tam 10 bardak çay çıkıyor. Üstelik de hepsi aynı lezzette, aynı demde ve aynı keyifte:)
Daha ne isterim ki:) Ben aradığım çay keyfini buldum:)
Herkese afiyet olsun:)
Sevgiler…
Bu içerik http://www.tumayinmutfagi.com/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

Yorum Gönder

ADSIZ SEÇİLEN YORUMLARDA İSİM BELİRTMENİZİ RİCA EDERİM.
Yorumlarınızla yazılarıma renk verdiğiniz için teşekkür ederim.